悅滿軒

House of Joy
2025-07-24 0 瀏覽
悅滿軒係一間法國風情西餐廳❤️今次係來慶祝生日,絕對值得encore。服務好👍🏻,職員都好有笑容同禮貌,上菜速度有控制,食完一道菜都會幫你換新碟。另外生日職員會幫手影一張即影即有,超級貼心。食物方面點左一款沙律,前菜,main and dessert。落單後就會上餐前包,包有芝麻同南瓜籽,煙韌有口感,配上自家牛油,多一層風味▶️慢煮法國鴨髀金柚沙律配檸檬油醋汁份量多。鴨髀肉質嫩滑帶有濃厚鴨香,搭配唔同種類嘅沙律菜,口感上會多左變化。金柚+檸檬油醋汁令到成個沙律都好fresh唔會有油膩感,整體味道平衡融洽。推薦指數⭐️:4.3/5▶️西班牙紅蝦他他配意大利魚子醬+墨魚脆片🦐必點item⭐️紅蝦他他鮮味十足,第一啖已經成口都係紅蝦獨有嘅鮮甜,再加上有魚子醬,更增添風味同口感。建議一定一定要點埋佢碟上嘅紅莓醬食,多左少少酸甜即刻昇華左整道菜嘅味道同完整性。推薦指數⭐️:4.8/5▶️生蠔 $10/1pc價錢反映一切,蠔有少許海水味,比較瘦唔creamy同埋有啲腥,未去到好差嘅,同自助餐蠔嘅水準差唔多。除非你真係好鍾意食生蠔唔介意有啲腥嘅話都可以試,否則我唔推介。佢另外有款六國生蠔$198/6pcs,相信水

▶️慢煮法國鴨髀金柚沙律配檸檬油醋汁
推薦指數⭐️:4.3/5

▶️西班牙紅蝦他他配意大利魚子醬+墨魚脆片🦐
推薦指數⭐️:4.8/5

▶️生蠔 $10/1pc
價錢反映一切,蠔有少許海水味,比較瘦唔creamy同埋有啲腥,未去到好差嘅,同自助餐蠔嘅水準差唔多。除非你真係好鍾意食生蠔唔介意有啲腥嘅話都可以試,否則我唔推介。佢另外有款六國生蠔$198/6pcs,相信水準應該會好啲,但我冇試到。
推薦指數⭐️:3/5

▶️烤原隻西班牙墨魚🐙配墨魚汁意大利飯,法式燴番茄🍅
Signature 💫✨都係必點item⭐️份量適合3-4人。我哋2個人食超級飽。Risotto煮得好creamy,口感有咬勁得來裏面好鬆軟,配搭法式燴番茄非常消膩,令人飽都想繼續食。重點❗️❕ 墨魚size超級大隻,鮮甜有海水味,口感軟糯彈牙,真係好好食🤤
推薦指數⭐️:5/5
唯一缺點真係份量太多,建議3人以上先食

▶️阿拉斯加焗雪山🍨❄️
值得一讚嘅係擺盤好靚好有心機,好啱打卡。店員會喺你面前倒點左火嘅Rum酒淋上面,畫面好靚,不過燒到咁上下記得自己吹熄佢,如果唔係蛋白燶左會苦。

味道方面,rum酒淋左係外層蛋白cream,包著薄薄嘅海綿蛋糕同一大磚雲呢拿雪糕,口感好好,配搭外層嘅rum酒蛋白cream一齊食可以中和一下雪糕嘅甜味。不過始終份量太多,嚿雪糕真係好大嚿🤣,食到中間都開始覺得有啲甜膩。建議三至四個人分食會冇咁大負擔🤣
推薦指數⭐️:4/5

提提大家,經OpenRice訂位會有八八折,呢度折咗後係$905,真心超級抵食🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🥲另外仲俾咗三張$50 coupon❗️❗️雖然生蠔麻麻哋,但其他食物都超水準發揮,真心推薦大家嚟食❤️