(非會員)
2009-07-20
今日晏晝同屋企人去左呢樹飲茶,o的點心真係做得好好~首先,梗係要講我o既最愛奶皇包,佢o既奶皇好香,好滑,唔會好甜,而佢特別在面頭有一層白白地色o既面,好似菠蘿包o個層咁,好鬆,好好食媽咪好鍾意食鰻魚,叫左個鰻魚酥,酥皮好鬆化,中間夾住舊好大o既鰻魚,好香,媽咪自己食左兩件(一份有三件),我梗係唔執輸食埋剩低o個件另外,叫左佢兩款蒸餃,都好好味好新鮮,而且o的料仲好足添,皮薄餡靚o的蝦好彈牙,帶子就好鮮味~蒸o既時間亦o岩o岩好,完全唔會蒸到o的餃皮又爛餡又老~值得一讚o既就係馬拉糕,雖然糕仔細細,但係就又鬆軟又香,完全唔好似其他酒樓咁,好大陣發粉味,已經好耐無食過一o的無發粉味,又唔"鞋" o既馬拉糕, I love it so much~~~其實佢其他點心都好好食,珍珠鷄,排骨,腸粉都絶對唔差過出面o的貴價酒樓,有番一定水準,而價錢就比貴價酒樓平o的,比一般酒樓貴o的,但係絶對物有所值,而每樣份量都細細碟/籠,可以試多幾款,唔使食幾樣就飽晒,試唔到其他野~下次一定會再o黎食~
今日晏晝同屋企人去左呢樹飲茶,o的點心真係做得好好~

2009-07-19