2021-04-20
前排陪朋友行街,行行下dry dry地,就搵下附近有無咩飲品可以買,無意中見到呢間黃店,仲感覺健康小小既手搖店。就咁睇menus,佢唔係普通珍珠奶茶店,而係主打堅果/奶蓋既。左揀右揀,我最後揀咗宇治抹茶堅果奶蓋茶,半塘。佢上面個層奶蓋望落好正,上面有小許堅果,首先我就直接試佢地個奶蓋,好邪惡啊!係勁好味,甜甜地咸咸地,間中咬到D堅果好脆卜卜,好夾。另外佢個杯蓋設計都好方便,為咗方便我哋食奶蓋,可以半打開。食完奶蓋就可以飲下面既部分,佢個層宇治抹茶都好好飲,最後試完你可以將佢哋搞埋一齊飲,再有另一番風味。而我朋友就選左香芋堅果奶, 初初見佢用呢個紙杯裝住,嚇親我哋兩個仲以為係熱飲,好彩佢係凍飲嚟既。佢嗰杯呢就要正常糖正常冰,佢入口係好淡嘅香芋味,相信應該係比較天然所以真係算清淡,香芋泥都好紮實,所以呢款真係比較岩輕食 減肥 健康飲食既朋友。
左揀右揀,我最後揀咗宇治抹茶堅果奶蓋茶,半塘。