2015-11-13 642 瀏覽
位於尖沙咀,係一幢叫H8既樓入面,雖然係係D巷入面,但唔難愠,個到成幢都係食野,而大大鑊就係11樓,上到去店員大部分係韓國人,但都溝通到,有個好好人既姨姨仲識講廣東話~我地兩個人都比張大卡位我地所以坐得好舒服,之後就order左個set(炒雞肉+雞肉沙津)$365,叫set會抵D無幾耐小菜就黎,最suprise係有粟米忌廉湯,幾好飲,跟住就有D醃洋葱同醃蘿白(連埋炒雞肉食好好食)之後就係泡菜青瓜枝豆個D,都唔差,仲有一大樽麥荼,不過沖到好淡草莓沙冰$30:應該係用草莓汽水加糖漿整,所以幾易入口雲尼拿奶昔$25:幾濃郁重奶味之餘,距用焦糖黎調個甜味,甜得黎會好飮D,鐘意甜野既會幾岩飲雞肉沙津:沙津菜幾新鮮,炸雞配沙津幾開胃,個沙津汁除左有沙津醬之外,仲落左醋同芥末,無咁流而且好食過淨撈沙津醬呢個就係一陣炒雞肉既pan,真係勁大個之後就係好好人既韓國姨姨幫我地炒個雞肉啦~首先會好pro咁拎個紅外線温度計量下個pan夠唔夠熱,夠熱之後就落油炒啦~有醃左既雞肉,椰菜,年糕,番薯,我地叫左小辣,炒緊個陣姨姨話小辣太少汁會唔好食,之後拎左隻韓式甜醬比我地試下,加左落下會有味好多同多顔色D,我地食得
草莓沙冰$30:應該係用草莓汽水加糖漿整,所以幾易入口
呢個就係一陣炒雞肉既pan,真係勁大個
之後就係好好人既韓國姨姨幫我地炒個雞肉啦~首先會好pro咁拎個紅外線温度計量下個pan夠唔夠熱,夠熱之後就落油炒啦~有醃左既雞肉,椰菜,年糕,番薯,我地叫左小辣,炒緊個陣姨姨話小辣太少汁會唔好食,之後拎左隻韓式甜醬比我地試下,加左落下會有味好多同多顔色D,我地食得開心D,之後又提我地番薯等耐D先食會入味D,一路炒一路同我地傾計
跟住就係加芝士啦,姨姨又話芝士惹人犯罪,減肥個D唔好理住
焗多1min就食得啦~中間D芝士好正呀
雞肉岩岩好唔會太un,而且有D韓式甜醬調味,甜甜地,再點埋中間D芝士食一流,椰菜少少爽口之餘亦索哂D汁,而年糕同樣索左D汁,配芝士亦無得輸,食食下姨姨拎左碟番薯過黎話請我地食,幫我地落埋落去炒,番薯甜甜地好好食
食淨少少之後就加多個飯落去炒(+25),個飯本身有紫菜同蟹籽,跟住就撈埋頭先食淨既雞肉同菜一齊炒
炒完仲壓番個心心出黎nice~再係上面灑芝麻就完成啦~個飯主要重芝麻同紫菜味,不過壓完D飯都無爛熔熔,唔錯
埋單$490,其實都ok,食物有質素之餘仲大大份,個雞肉仲有人幫你炒埋,而且service都好好,唔淨止姨姨,其他店員都好好,走個陣撘lift,入lift個陣同你鞠埋弓,試問除左D高級餐廳有幾多餐廳會做到咁,所以呢到真心推介!!