2018-11-26
同幾個同事一齊係德福附近上training, 因為時間唔多, 食lunch時候就揀依唔洗點排隊既小王牛肉麵一行3人被安排坐卡位唔需要搭枱, 餐廳裝修簡約有特色, 用餐空間很充足唔覺得迫.半筋半肉麵, 湯底是味道似肉骨茶的藥材湯, 味道很濃但不覺得太咸, 雖說半筋半肉但可見筋比較多,肉跟有一小塊. 粗麵不太淋有點彈牙算有咬口. 整體是很滿意. 台式肉燥豬排飯, 豬排比較厚身, 也很嫩滑不乾身, 味道普普通通, 肉燥份量適中, 也不會太咸, 總恬就是正常水準.鹽酥雞排麵, 賣相已經非常吸引, 比2隻手掌更大塊的雞排, 新鮮炸熱辣辣更滋味, 就是製作時間比較耐要留意一下, 配的麵是清湯底味道很淡, 雞排味道很濃, 單吃會覺得咸需要配麵來調和. 來此餐廳必試.