推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑—————————————————————📍HK 將軍澳/銅鑼灣 - 𝗛𝗮𝗻𝘀 & 𝗚𝗿𝗲𝘁𝗲𝗹 🪄 超夢幻糖果屋係歐洲🇪🇺乃至全球都有多件間分店,包括希臘/杜拜/英國/德國/以色列/土耳其…✈️ 之前係銅鑼灣CWB開店已經想試,宜家有機會嚟將軍澳TKO分店,發現佢裝修超靚,仲要有超多糖夾 🍬 好似去咗兒童天堂咁 👼✨ 特色雞蛋仔 |8/10𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼 $𝟵𝟬雞蛋仔即嗌即整 🔥 新鮮熱辣配埋Gelato,冷熱交融,配搭好好味!賣相更佳係滿分💯 仲可以揀2款裝飾 ✨ 打卡一流 📸️ 價錢雖然偏貴咗啲,但覺得個造型堅係靚到心花怒放 🥰✨ 煙囟蛋糕 (全份)|8/10𝗖𝗵𝗶𝗺𝗻𝗲𝘆 𝗖𝗮𝗸𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼 + 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $𝟭𝟭𝟬外層脆脆地、內層有肉桂糖,味道好有聖誕feel 🎄 可以另外 +$30 要多一球Gelat喔🍦 如果嗌「全份」會分開兩碗上,份量頗多,尤其甜嘢特別容易飽 😅 建議全份for 4人/半份for 2人開心share會好啲 ☻︎✨ 自選糖果 |8/10𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗻𝗱𝗶𝗲𝘀 $𝟰𝟬/𝟭𝟬

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑

煙囟蛋糕

✨ 煙囟蛋糕 (全份)|8/10

✨ 自選糖果 |8/10
𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗻𝗱𝗶𝗲𝘀 $𝟰𝟬/𝟭𝟬𝟬𝗴 🍬
超多糖果選擇,有Jumbo-size 蛋糖 🍳/ 特大熊啤啤 🐻 / 各式棉花糖 / 菲林糖 🎞️…
唔知係咪好耐無夾過糖,覺得尤其好玩 (*≧ω≦)

《GELATO 味道》
🍫 四川香辣朱古力 𝘚𝘪𝘤𝘩𝘶𝘢𝘯 𝘏𝘰𝘵 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦
🍯 焦糖脆餅 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘓𝘰𝘵𝘶𝘴 𝘉𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵
☕️ 意式芝士蛋糕 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶

** 我去個陣店員好好人,有提供Gelato 雪糕試味!個人覺得最特別係《四川香辣朱古力🌶️》LOL 味道微辣帶點甜,幾搞笑

✏️ 店鋪裝修真係好靚好夢幻 ( ´▽`) 仲另外設有「打卡房」📸️ 鍾意影相+食甜野嘅港女好值得去吓!

🥢 @hansgretelhk
📍地址:
👉🏻 將軍澳唐俊街23號澳南海岸MONTEREY Place 1樓103號舖
👉🏻 銅鑼灣東角道 26 號怡安大廈地下 6-8 號鋪 (世貿對面)