2022-01-11
平日放假一般都想去啲假日超多人食唔到嘅餐廳,半島e間咖啡廳其實上年5月尾已經開幕,知道佢賣點係可以單點芭菲,唔一定食tea set,就帶埋呀媽去威啦~我有做功課架!佢得5張枱,10:00開門,只限walk in,其他人寫到要9:00前排隊係指想預訂2:30後嘅枱去食tea set。如果只係想單點芭菲嘅朋友,可以係12:00開始供應嘅時間到都唔駛排隊嘅(強調係平日)經典芭菲 $158賣相真係好靚,有熊仔坐陣打卡一流👍🏻最頂嘅raspberry 馬卡龍有啲偏甜,兩旁嘅杏仁脆餅就好正,配埋佢超濃郁嘅牛奶雪糕真係好正😋😋如果多多幾塊就好了🤪cream打得好滑,不過比例上就多左啲,士多啤梨唔甜🥺整體最好食係脆片同牛奶雪糕Cake set with drinks $120士多啤梨卷蛋士多啤梨唔甜係扣左啲分,卷蛋質地鬆軟配埋cream都ok ge, 不過唔算太特別,味道偏淡拿破崙餅底整得脆而不膩,不過味道都係偏淡Cappuccino / Latte正常咖啡一杯,Cappuccino好似好飲啲總結:環境服務係佢嘅賣點,但係食物又未至於話好好食,如果有朋友因半島個名好想試嘅話,芭菲CP值會最高,而我就
經典芭菲 $158
Cake set with drinks $120
士多啤梨卷蛋
拿破崙
餅底整得脆而不膩,不過味道都係偏淡
Cappuccino / Latte
正常咖啡一杯,Cappuccino好似好飲啲
總結:環境服務係佢嘅賣點,但係食物又未至於話好好食,如果有朋友因半島個名好想試嘅話,芭菲CP值會最高,而我就試一次就可以了~
評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️