2019-03-19 26 瀏覽
趁放假去朋友位於土瓜灣嘅新居,原來佢屋企附近都有好多餐廳食肆,我哋想揾間可以坐得舒服傾吓計嘅地方,於是就嚟咗呢間裝修唔錯幽静格局嘅西餐廳。.望見餐具放在美鈔上,雖然明知係假鈔,都會一見就笑。.呢間餐廳係新開冇耐的,檯上餐牌跟門口餐牌一樣都係dinner set, 我哋一共3個人都係食set dinner 。24個月熟成西班牙黑毛豬火腿,份量都好多,暖暖哋放在多士上,咁樣唔會覺好油,火腿嘅鹹香配多士好夾,好食。原來餐廳係同西班牙黑毛豬農場合作,直接來貨,所以才會咁抵食。.香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦 (+$88), 虎蝦好大隻多肉,全部都去了蝦頭蝦殼,連蝦腸都人手挑除,非常乾淨,配炒黑毛豬臘肉腸粒,好入味,高水準之作。.白酒忌廉炒北海道帶子(+$88), 大大粒嘅北海道帶子,店員話呢款帶子係可以做刺身生食嘅帶子,用嚟煮都好重本喎;白酒忌廉內仲有好多洋葱絲,炒得勁香,我哋連配料都全部食晒,正!.是日餐湯係蕃茄湯,熱辣辣上的,好濃好好味。.新鮮沙律和黑松露薯條(無限添加), 雖然係可以無限任食,但係食到呢度(仲未食main course), 我哋已經半飽,所以冇添加。我覺得薯條好

望見餐具放在美鈔上,雖然明知係假鈔,都會一見就笑。

是日餐湯係蕃茄湯,熱辣辣上的,好濃好好味。

新鮮沙律和黑松露薯條(無限添加), 雖然係可以無限任食,但係食到呢度(仲未食main course), 我哋已經半飽,所以冇添加。我覺得薯條好食但唔係好多黑松露,沙律油多了一點。

燒濕熟成美國頂級肉眼牛排,呢份肉眼排係啱啱好五成熟,裏面仍然好紅,好有肉汁,份量又係好多,廚師好細心將肉帶筋部份切開放碟另一邊,等我哋更方便進食。

經過5小時慢煮烹調嘅慢煮豬鞍,肉色粉紅,好juicy, 唔"鞋"口,只係配上橄欖油及黑醋已經非常可口。

餐後飲番杯濃濃嘅格雷伯爵茶,清清口腔兼消滯。

朱古力芝士餅,芝士餅上層嘅朱古力非常濃郁,唔係太大件,怕肥嘅我啱啱好。

我好鍾意呢度嘅餐具,黑色配古銅金色邊嘅杯碟,黑色柄配古銅金色餐匙,感覺高格調。😍