2022-08-29 17 瀏覽
心血來潮想食滷味,就搵下附近有邊間好食,於是乎就俾我發現到呢間食台式滷味嘅滷友記喇,評價極高,所以好高期望,而佢亦冇令我失望,甚至乎係喜出望外🤩果然係人氣餐廳,入到去係座無虛席,內部裝修都幾特別,牆上掛滿香港街景壁畫🇭🇰話明主打滷水,點都要試一試呢度嘅招牌大滷麵($60),配料種類好豐富,有魚蛋、牛展、豆腐同蘿蔔😍滷水湯汁比預期中更入味,飲唔停口古早味濃厚!蘿蔔我最愛,超大舊吸晒啲湯汁真係冇得輸!好怕出面啲餐廳成日都炸過龍搞到塊豬扒又乾又柴,但呢度嘅台式酥炸豬扒飯($59)竟然做到外脆內軟嘅效果!肉味香濃冇騷味,一口肉汁嘅juicy,一口熱呼呼嘅白飯,係治癒嘅感覺🥰