【超健康蓋飯🤍 CP值高!吞尖上遊走世界!】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———嚟到酒店餐廳,終於唔係食自助餐或者中菜,而係好健康又有營養價值嘅bowl🤍 試咗幾款都食得出用料上盛,不論單食定係撈埋晒嚟食都好正,可以因應個人喜好而選擇食法,又不失美味✨ 一共有10款,靈感來自唔同國家嘅特產同特式美食,味道仲有淡口有濃烈,由東南亞食到澳洲、墨西哥都有,款式繁多👍🏻 環境同服務都係一流嘅酒店級數,感覺舒服、座位寬敞、職員細心,絕對係CP值高!🇦🇺 大眾の選 - AUSTRALIAN BOWL|$180聽職員介紹,呢款最受歡迎最多人點🤍 材料有:香煎塔斯曼尼亞三文魚、牛油果、烚蛋、羽衣甘藍、芒果、藜麥同糙米。一上菜就被粉嫩嘅三文魚攝住咗💥 肉質好新鮮,亦冇overcook,juicy嫩滑,如果有埋香脆嘅魚皮就200分!醬料酸酸地,好開胃亦好吊味👍🏻 芒果同樣開胃、清新,肉質偏實在,似泰式甜品嗰種質感;好欣賞紫椰菜/青瓜/紅蘿蔔絲都係冇多餘水份,唔會整濕個飯👍🏻 連埋一齊食口感爽脆,一啲青味都冇!整體好飽腹,有健康油脂、纖維同蛋白質,想食light啲或者workout後都啱晒!✨🇯🇵
【超健康蓋飯🤍 CP值高!吞尖上遊走世界!】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○

———

🇯🇵 港人の選 - JAPANESE BOWL|$170
講到港人最愛嘅國家一定係日本!材料有:醃漬三文魚、毛豆、紫菜、芝麻、玉子同糙米。眾多款入面, 特別建議呢款bowl要撈勻享用,食材先會相輔相成!✨ 魚生新鮮、玉子香甜,最驚喜係有飯素,撈埋一齊食紫菜、飯素同漬物嘅咸味,仲有芝麻香同蛋嘅甜味,口感豐富,味道都有層次。成件事係expectedly good🙌🏻 友人本身最愛丼飯就首選呢個,而我覺得係預期中嘅好,反而其他國家更有驚喜~

Hongkongness  bowl
Hongkongness  bowl
🇭🇰 貪心鬼の選 - HONG KONGESE BOWL|$150
材料有:Ommi香菇素肉丸、藜麥、豆腐、粟米、雞蛋、牛油果、洋蔥、紅米飯同梅子醋,有趣地係各國都有嘅材料,就好似香港嘅mix culture咁,好國際化,啱晒咩都想試下嘅貪心鬼👍🏻 素食friendly🌿 之前食過impossible burger覺得肉質好似真肉,反而呢個素肉丸少少失望,口感爛蓉蓉,唔似牛/豬肉;呢款靈魂在於梅子醋汁,酸酸地好開胃;整體低脂而整體蛋白質滿滿,啱晒gym後食!