2019-03-12 83 瀏覽
上次經過油麻地食過 “村爺爺龍蝦湯泡飯” 一直都念念不忘想再食, 今日喺旺角行街街唔知食咩好之際,突然諗起, 都要專登搭車去食真心覺得佢真材實料,價錢絕對超值,所以排隊是常識吧!但店主都好細心,為咗節省大家嘅時間, 排隊期間會畀個餐牌畀你, 可以睇定食咩,會預先幫你落埋單,咁你坐低咗之後,唔使等好耐就有得食㗎喇!我覺得非常之好,唔使排完很長龍之後仲要等很耐先有得食…… 絕對啱曬要快嘅香港人之前試過食花膠雞煲翅,所以今次試下另一美食 “龍蝦湯泡飯”先今次點咗 "魚腩海鮮鮮雞龍蝦泡飯" 因為我又鍾意食海鮮又鍾意食雞, 仲要係有半隻龍蝦, 價錢都只不過係$98坐底後好快就有得食,首先梗係要試下個湯底先啦,因為有龍蝦又有海鮮仲有雞, 所以個湯底非常之鮮甜! 原先諗住, 又魚腩又雞, 仲有龍蝦, 啲海鮮應該會較少, 但真係好滿足, 因為海鮮絕對唔少,有花甲啦、 青口啦、魷魚啦! 仲要有菜再加埋個白飯,講真份量真係超多,食唔曬!另外我加左杯凍檸茶,好飲之餘仲要超大杯,咁好生意都無收加一,絕對係有良心嘅食肆提提大家白飯可以轉上海拉麵、公仔麵、出前一丁、甚至係烏冬! 下次我會試食烏冬,因為加埋個湯底應

提提大家白飯可以轉上海拉麵、公仔麵、出前一丁、甚至係烏冬! 下次我會試食烏冬,因為加埋個湯底應該會更加鮮味

2019-03-09
5 分鐘 (堂食)