2018-11-26 697 瀏覽
估唔到係度都有北方風味美食,平時都有食開米線,鐘意佢湯底夠辣食得又刺激,但講到惹味必定要食番原有地道風味,包你食得高興又滿足,講番呢度係食正宗川菜係辣度方面都可以都分為五種級別視乎接受程度,至於食物方面大致分左有山城湯麵、特色麵食同滋味小食同超值套餐,我地就點左個食匀山城二人餐,唔夠食先再叫過,先有滋味小食兩款,手拍青瓜同口水雞翼,食落各有特色,手拍青瓜咬落爽口又清新,至於口水雞翼肉質夠嫩滑,配埋香辣醬汁食得惹味輪到麵有渝港擔擔麵(幼麵),睇落最簡單其實要攪一輪工夫,先製成美味肉醬粒,我都食番啖先品嚐一下味道,入口肉粒香嫩味濃郁又有香脆花生碎,記得先撈埋麵一齊食更入味而另一款老麻紅油抄手6粒,入口皮薄滑溜內裡滿口香甜肉汁,加上辣椒食落更香又帶點微辣食到咁上下好友話唔夠喉,要再食多碗紅燒肥腸加滷蛋刀削麵,要中辣咁食先夠地道風味真識食,等左陣碗麵終於出來,已見一半清湯一半香濃辣椒未食都知好刺激,趁佢未攪勻先食番件肥美又香甜肥腸再飲啖湯又幾正雖然佢食得辣但點都會有D麻,好彩呢度糖水專為大家解辣,食完即刻降溫好有效,有紅糖冰粉同養生銀耳羹兩款而我就比較鐘意食前者食到提子乾同山渣酸酸甜甜,再食啖
而我就比較鐘意食前者食到提子乾同山渣酸酸甜甜,再食啖香甜冰粉透心涼唔食佢真係笨,留番下次再來品嚐其他地道風味。