2013-07-23
早上忽然間好想吃西餐+据扒, 於是預訂了晚餐2位. Seat 位分室外和室內, 我和老公選擇坐室內, 因為有冷氣、燈光暗淡, 感覺正d.坐下來後, 看見枱面上有一個小圓筒, 裡面裝了長幼脆餅乾條, 旁邊還有沙律醬汁, 吃一小口即時開胃, 所以忍不住一邊看Menu一邊吃脆條, 我自己吃了幾條!我和老公點了脆炸洋蔥圈、黑松露什菌海鮮湯、牛油鮮帶子硯殼意粉、安格斯肉眼扒、凍朱古力2杯飲品.脆炸洋蔥圈用的炸粉少, 所以吃落去和吃完時都唔會覺得有油膩感覺, 加埋沙律醬汁一起吃, 好味!黑松露什菌海鮮湯~超級推介~ 個湯夠滑夠cream夠足料, 裡面有兩隻超大帶子、青口、蠔、魷魚...數之不盡, 湯料沾了一半, 極度足料的名符其實的海鮮湯. 2人一碗都ok, 因為份量真係好多+足料, 所以我一個人只喝了一半, 已經飽飽地. 如果再喝剩下一半, 主菜應該吃不了. 牛油鮮帶子硯殼意粉~ 帶子又大粒又鮮甜好味, 硯殼意粉配上特製醬汁好好味.安格斯肉眼扒~ order了7成熟, 肉質地好柔軟, 軟中帶有嚼口. 咬落去d肉汁滲出來, 好香口又甜. 旁邊配菜有雜菜+烤焗薯仔, 上菜時待應會先詢問需要