2023-11-27 330 瀏覽
每次經過,總會比餐廳既裝修吸引,今日晏就見到唔多人等位,即刻同豬先生試下😊🔸前菜三款🔸秘製柚子蘿蔔一坐低就上左黑豆、醃蘿蔔片同泡菜,可以refill,柚子蘿蔔有淡淡柚子香氣🔸韓式水冷麵.韓式水冷麵.係我同豬先生最愛,逢見必點,餐廳另外跟白醋同韓式辣醬,可以自己調製自己既味道,冷麵除左有雞蛋同蟹柳,仲有生菜、青瓜絲、酸蘿蔔同雪梨片做配菜,每一啖都非常清爽🔸醬油蟹蟹肉拌飯唔想自己拆蟹,所以我地叫左拌飯,醬油蟹蟹肉比蟹籽包裹住,相當誘人。再用生蛋黃將蟹肉蟹籽拌勻,每一啖入口多重口感。🔸鐵板辣炒魷魚併韓式豬手配生菜除左生菜,仲有碟蒜片及辣椒,而且有個小鐵板一路燒住保溫,豬手已經滷至軟燸,亦可以輕輕係鐵板上煎一煎,增加少少焦香,辣炒魷魚已經煮熟,魷魚彈牙,生菜包住食可中和辣感。🔸韓國粟米茶(凍)(2人份)好Igable,用上燒油壺 呈上,杯內已經有粟米粒再加一粒粟米糖,初初就咁飲以為所有野都係獨立咁食用,原來將佢地一齊放入口,粟米味會爆增

🔸前菜三款
🔸秘製柚子蘿蔔

🔸韓式水冷麵.

🔸醬油蟹蟹肉拌飯

🔸鐵板辣炒魷魚併韓式豬手配生菜

🔸韓國粟米茶(凍)(2人份)