2009-07-03
美利樓黎過幾次,但食就係第一次大約6點幾就入黎依間restaurant,但不算多人,可能仲算早啦...staff問我地想坐入面定balcony位,選左坐balcony,雖然天氣都熱熱地,但天花板上面安了扇形的風扇,環境總算不錯,坐多陣都唔會話太熱。1. 柚子乾蝦沙律 - 有D柚子整得比較碎,但味道酸酸地,加上乾蝦都算大隻,清清地唔錯。2. 香辣豬生菜包 - 開頭以為要自己親手包個隻,點知黎到已經係整好俾你,每塊生菜上面都算多豬肉,食落去幾juicy,少辣,唔錯。3. Alice White - Chardonnay - 酒我就不嬲都唔識揀,係男友叫的,易入口4. 越式網卷 - 向meun上寫係新菜式,就叫左黎試。入面係蝦,炸得幾鬆脆!5. XXXXX鵝肝紙米卷 - 黎到個陣同想像中不同,話明係紙米卷,咁應該都要有個紙米卷包住個鵝肝,但黎到個陣係無lor...後來同manager講,話幫我地整過。鵝肝都算唔錯,但連埋個紙米卷食落去,我覺得好似D食茄子個一種感覺。6. 鮮芒紅豆黑糯米配云哩嗱雪糕 - 黑糯米入面有紅豆,加埋雪糕一凍一熱去食,正。埋單$7XX,因開了支酒都幾百蚊。
埋單$7XX,因開了支酒都幾百蚊。