2021-05-29
赤柱之所以受歡迎, 除咗環境優美, 美利樓歷史悠久,仲有就係赤柱大街 ,加上高質素嘅西餐廳 氣氛, 熱鬧有外國feel ,都係赤柱吸引嘅地方, 不嬲都好鍾意. 有個朋友直情喺赤柱大街買咗屋搬咗嚟呢度, 疫情以嚟第一次再嚟, 所有嘢都好好 可惜最遺憾揀咗這一間食越南嘢。 首先因為朋友狗狗, 所以選擇坐外面, 點知就視為外賣, 可能因為外面枱櫈唔屬於佢, 但係佢又會嚟落單, 又會送食物出嚟, 超級奇怪. anyway 最討厭都係佢用外賣膠盒 , 外賣餐具 非常之唔環保之餘, 食物質素仲非常求其。 100蚊一個軟殼蟹卷, 我真係食唔到軟殼蟹, 嗰層皮做非常奇怪,黏得呢非常之刃, 除咗見唔到嘅軟殼蟹, 仲有一扎粉絲嘅東西,菜都唔多條, 租貴都唔使 cheap到咁㗎. 餐廳生意唔好仲做到咁衰 自己倒自己米。 有朋友嗌咗越南麵包 扎肉飯 羽衣甘藍沙律 冇一個話好食!