餐廳: Hooman by the Sea (西九龍文化區)
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-05-28 288 瀏覽
果日星期日去, 去既路途上已經曬到想死🥵成條去西九既路都係暴曬咁濟😂去到間餐廳嗰陣坐滿曬人, 由於人太多既關係...搵到位都要自己再一手一腳執枱同抹乾淨佢😣不過食嘢嗰陣對住個海景的確係幾chill既🤟🌭ʜᴏɢᴅᴏɢ· Chihuahua $68 (with fries +$28 🍟)﹟Menu上既熱狗item用左唔同品種既狗名, 係幾頂癮😹見佢外型黑色咁幾吸引到我既目光🤔黑蚊蚊熱狗其實係竹炭包黎😝腸仔配上芝士同炸到超脆口既煙肉, 再加埋勁爆重口味既蒜蓉蛋黃醬, 食完會齒頰留住一股濃烈嘅蒜味😂😂不過個人認為個竹炭包質感唔夠軟熟🤨﹟個薯條有d似係麥當勞嘅紐紋薯條, 外層都算脆但覺得有啲乾身😳▫️🌭ʜᴏɢᴅᴏɢ· Corgi $68﹟另一款就用左普通熱狗嘅包, 覺得軟熟過竹炭包😂材料上都係好豐富, 有脆卜卜煙肉同洋蔥,再淋上鹹蛋黃醬, 不過覺得鹹蛋黃味可以再出d🤨🥤ᴅʀɪɴᴋ· Strawberry Frappuccino $58﹟唔知係咪因為太多人洗唔切杯...我叫堂食但俾咗個外賣杯我🥺杯飲品偏稀身, 有小小淡淡嘅士多啤梨味, 普普通通🤔而上面個冬甩🍩係幾有打卡gimmick...但食落去好

▫️
🌭ʜᴏɢᴅᴏɢ· Corgi $68

﹟唔知係咪因為太多人洗唔切杯...我叫堂食但俾咗個外賣杯我🥺杯飲品偏稀身, 有小小淡淡嘅士多啤梨味, 普普通通🤔而上面個冬甩🍩係幾有打卡gimmick...但食落去好似有浸油益味🤢咬左2啖放棄左😂
▫️
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Blue Lemonade $48
﹟隻顏色就夠靚岩曬同個藍天一齊打卡用, 但飲落都係一杯較普通既飲品, 檸檬味唔太夠出, 但勝在唔會太甜, 飲落都清爽的😎
Blue  Lemonade