2022-10-27
放假梗係想食好少少😎 4點搵野食見到呢間次次都大排長龍既燒肉無人🫣個午市限定套餐$50 up真係好抵!當然要入去食下啦😏我叫左set A $78 既美國牛膈肌盛合,入面有齊牛豬雞,可以一次過試晒幾種食物質素係點😎另外我仲加咗$12試埋澳洲M8黑毛和牛,份量都比得好足👍🏻石燒黎講真心覺得好抵食😏講解下美國牛膈肌盛合套餐入面有咩⬇️美國極黑黑安格斯牛膈肌~100g美國無激素走地雞~50g西班牙極豚肉~50g等緊餐嘅時候梗係去拎啲前菜沙律先👍🏻半自助位有湯、沙律、飯同水拎,佢有樣我覺得好正既係沙律有4款汁可以揀!最開心係有意大利黑醋汁,店家真係諗得好周全☺️ 餐具和調味料都是自助的🙌🏻粉紅岩鹽、黑椒、生薑燒肉汁同燒肉汁都係出面自助取🙌🏻調味料隔離就係水機,可以順便拎埋水😉拎完一轉返到去主菜亦都到了~一放低就嗅到勁香燒肉味~由於雞同豬都係要全熟先食,所以都係切牛食住先🤩 雖然石板好高温,但都無燒燶啲肉,不過我中間都有反一反啲肉,感覺安心啲🤣講返個美國極黑黑安格斯牛膈肌先,我偏好薄切,切出嚟之後每邊都係石板上輕輕煎一下,焦香味再重啲,同時刺激嗅覺真係會食慾大增🤤入口個一刻濃郁牛味同肉汁即刻湧出嚟!食
個午市限定套餐$50 up真係好抵!當然要入去食下啦😏
美國牛膈肌盛合+ 澳洲M8黑毛和牛
講解下美國牛膈肌盛合套餐入面有咩⬇️
美國極黑黑安格斯牛膈肌~100g
美國無激素走地雞~50g
西班牙極豚肉~50g
講返個美國極黑黑安格斯牛膈肌先,我偏好薄切,切出嚟之後每邊都係石板上輕輕煎一下,焦香味再重啲,同時刺激嗅覺真係會食慾大增🤤入口個一刻濃郁牛味同肉汁即刻湧出嚟!食完一塊會繼續想食下一塊!
美國極黑黑安格斯牛膈肌
美國極黑黑安格斯牛膈肌
食到差唔多開始食美國無激素走地雞,今日個牛太好食所以我冇計到整咗幾耐,但切開嗰下係啱啱好嘅,切落去肉汁就跟住流出嚟!皮脆內嫩!唔會有冰鮮味真係好好食❣️最後食西班牙極豚肉,都會擔心豬肉會唔會韌,但呢個擔心係多餘嘅,肉味香濃多汁易咬!真係估唔到石板燒可以做得咁好食😳
當然我慢慢咁樣食個石板係會唔夠熱嘅,呢個時候就可以搵店員幫你換過一塊新嘅石板繼續煎埋未食完嘅肉肉~
整體而言性價比真係好高!啲嘢太好食所以我冇影太多相😅 不過都推薦鍾意食燒肉嘅人去食👍🏻 未有太大興趣嘅更加要試,可能之後就會落咗燒肉既坑😝🤫
美國牛膈肌盛合
澳洲M8黑毛和牛