2009-01-01
哩間sushi 店一向都係我的至愛, 差不多每次到銅鑼灣都會去吃. 但最近幾次去, 發覺壽司己不及以前, 用手握出來的壽司好散, 魚生也沒有以前的新鮮, 以佢咁的價錢, 仲要排咁耐隊,真係唔抵食, 今次食板前真係令我好失望.可能係d 好的師傅走晒, 又可能係經濟差了, 且Yan 又高企, 所以用的料都差了. 記得以前有個日本仔師傅坐陣時係最好食的. 其實如果佢的質素keep 唔到, 遲d 就會好似以前的元x 咁..慢慢在香港消失.. 其實行過少少, 有間羽壽司, 再遠少少有間峰壽司, 反而唔錯..仲keep 到水準, 又唔使排咁耐. 服務都ok..下次去食壽司, 唔會再去板前la..