2019-05-25 211 瀏覽
新開張時,餐廳都唔接受訂位, 而且常出現人龍, 可能附近無扒房啦~而且價錢又唔貴。最近終於接受位訂啦~ 裝修充滿懷舊情調,好有格調, 令我未食已期待。先來餐包及餐湯, 我選了什菜湯,湯清 ,不似外間的羅宋湯咁油油地。餐包是自家製的面包,可配黑醋橄欖油食,食落好煙韌面包仲可以refill。(煙韌面包唔係人人岩,但我like )香煎美國穀飼去骨豬扒.烤雙重芝士.意大利茄蓉醬 $98  價錢唔貴,份量足,有兩塊鋪滿芝士既豬扒,豬扒底有我揀既配菜月桂百花蜜焗南瓜及紫薯茸。賣相真的一流啊!  但一食落就..... 實硬鞋無味....OMG 咩事啊? 我未食過咁差既豬扒喎......   配菜特別 - 用百花蜜焗南瓜,好清甜再食埋紫薯茸,可中和芝士豬扒的漏。鐵板雜扒.德國青朝椒汁 $150 朋友話太肚餓,選擇了雜扒餐,餐配薄切紐西蘭牛扒、美國穀飼去骨豬扒、雞扒及英式香腸、煙肉。嘩!大雜燴好豐富。薄切牛扒不用多說,無牛味 ; 美國穀飼去骨豬扒硬鞋實 ; 雞扒不錯,嫩滑有肉汁 ; 英式香腸、煙肉正常。最後的凍檸茶有驚喜,檸檬隨碟上,讓你調配個人口味既檸茶。

(煙韌面包唔係人人岩,但我like )

什菜湯

自家製餐包

香煎美國穀飼去骨豬扒.烤雙重芝士.意大利茄蓉醬 $98

價錢唔貴,份量足,有兩塊鋪滿芝士既豬扒,
豬扒底有我揀既配菜月桂百花蜜焗南瓜及紫薯茸。
我未食過咁差既豬扒喎......

香煎美國穀飼去骨豬扒.烤雙重芝士.意大利茄蓉醬

鐵板雜扒.德國青朝椒汁 $150

朋友話太肚餓,選擇了雜扒餐,

薄切牛扒不用多說,無牛味 ; 美國穀飼去骨豬扒硬鞋實 ;
雞扒不錯,嫩滑有肉汁 ; 英式香腸、煙肉正常。

鐵板雜扒.德國青朝椒汁

最後的凍檸茶有驚喜,檸檬隨碟上,讓你調配個人口味既檸茶。

凍檸茶

2019-05-23