2022-05-01
哥哥添飯•妹妹泡茶Gor Gor Mui Mui 哥哥添飯•妹妹泡茶呢間人氣小店,食到豐富嘅台式便當、台灣牛肉麵,仲有好多款唔同嘅小食,無論嚟食正餐定嘆個下午茶都非常唔錯🌀夜市小香腸拼魯肉飯 $82魯肉飯同小香腸係我真愛❤️每次食台灣菜都必食佢地嘅魯肉好上色,望見已經心心眼,肥瘦比例唔錯,有肥肉油香亦有瘦肉口感,配上粒粒分明嘅珍珠米🍚質素真心唔錯👍🏽前菜有椒鹽爆溪蝦🦐話梅車厘茄同漬物拼盤,炸溪蝦灑上椒鹽份外惹味🥰套餐仲包括滷肉青菜🥬同煙煙韌韌嘅抹茶蕨餅,有齊前菜、主菜、蔬菜同甜品,性價比相當高.🌀起司肉鬆蛋餅 $26肉鬆蛋餅賣相咁靚得唔得㗎😍見到蛋餅賬就卜已經知道用料十足😋外皮煙煙韌韌,包住芝士同鬆脆嘅肉鬆,加上蛋黃醬同地道嘅台式辣醬,滿滿台灣風味👍🏽.🌀九層塔一口鹽酥雞球 $28鹽酥雞球賣相金黃酥脆,鹽酥味恰到好處唔會太heavy,九層塔炸得鬆化,為鹽酥雞加上清新嘅感覺.🌀麻辣燙川味魚蛋 $16麻辣汁唔算好辣,食落帶花椒香味,配上彈牙嘅魚蛋,係幾適合止吓口痕嘅小食.🌀靚靚雪燕桃膠奶茶 $40聽個名都覺得好養顏🥰雪燕桃膠口感軟滑,奶茶茶味香濃唔會過甜,係珍珠奶茶以外係好選擇👍🏽.🌀水蜜桃
🌀夜市小香腸拼魯肉飯 $82
魯肉飯同小香腸係我真愛❤️每次食台灣菜都必食
🌀起司肉鬆蛋餅 $26
肉鬆蛋餅賣相咁靚得唔得㗎😍
🌀九層塔一口鹽酥雞球 $28
🌀麻辣燙川味魚蛋 $16
🌀靚靚雪燕桃膠奶茶 $40
🌀水蜜桃果粒愛玉 $35
水蜜桃茶加上新鮮嘅橙同蘋果🍑有茶香同果香,感覺清新,非常適合夏天☀️