2021-08-26
📍木玥巷呢間台灣小店分別有兩間分店,一間位於元朗一間就係屯門嘅紅橋隔離,大西北嘅朋友就啱晒啦🥰,餐廳座位位置唔多,晏晝嘅時間就可能要等一陣位啦,今次就試咗夜晚,不過聽講晏晝好抵食㗎😜,店員都好親切主動介紹餐牌,佢哋主打就係招牌牛肉麵丶肉操飯丶戰斧鹽酥雞扒丶我覺得最正就係佢哋嗰兩杯嘢飲🥤,超正超大杯超抵飲,餐前仲會有合桃小食,雖然係得幾粒不過真係幾好食😋,甜甜地好脆身,想知我食咗咩就繼續留意睇落去啦👇 👇—————————————-————👅 木玥招牌紅燒牛肉麵 $96一嚟到覺得牛肉麵份量比較少🙈🙈,不過比個風琴豆腐串吸引咗,賣相幾靚,風琴豆腐炸得好脆身,浸落個湯底到吸左啲湯嘅精華,牛肉麵最緊要係咩梗係個湯底啦,湯底唔係好似出邊嗰啲特別濃郁,佢係比較清淡,淡淡嘅牛骨香味,完全唔會口渴,老人家食完都一定無問題🤣🤣,但如果重口味人士就唔啱啦‼️,牛肉麵裏面嘅牛肉分別有牛𦟌丶牛筋丶牛肚,唔算特別出色不過我覺得最好食係牛筋好淋👍👍 ,成碗牛肉麵感覺好健康—————————————-————👅 暗然銷魂安格斯滷肉飯 $84你以為滷肉飯一定係豬肉🤔🤔,咁你就錯啦,佢哋係用上牛肉肉碎嚟做滷肉飯,令成碗牛
👅 木玥招牌紅燒牛肉麵 $96
👅 暗然銷魂安格斯滷肉飯 $84
你以為滷肉飯一定係豬肉🤔🤔,咁你就錯啦,佢哋係用上牛肉肉碎嚟做滷肉飯,令成碗牛肉飯好似即刻高級咗咁😂,碗飯嘅肉碎足夠撈到成碗飯,仲有一條牛筋做餸,夠淋夠入味,隔離嗰隻太陽蛋做到燶邊嘅效果👍👍
👅 戰斧鹽酥雞扒
全餐最好食就係呢個啦😍😍,塊雞扒真係超級大塊,唔係講笑仲大過我塊面,仲有兩塊添,新鮮炸起熱辣辣,外皮脆卜卜唔會好容易皮肉分離,切落去會有肉汁唔會乾身,呢個真心最推介,雖然價錢唔係好平但值得一試 ‼️‼️ —————————————-————
👅 木玥招牌水果茶 $38
👅 柳橙水果茶 $38
呢杯野真係超正超抵飲,飲極都有啊😂😂,食完成餐都仲有半杯喺度,完全無叫少甜少冰,都覺得味道啱啱好唔會好甜,嘢飲裏便真係有新鮮一粒粒嘅水果,嘢飲性價比極高,出邊買杯嘢飲都差唔多價錢啦
—————————————-————
環境 - 餐廳環境乾淨樸素,不過屯門嗰間分店覺得就比較遠,元朗就比較近朗屏站一出5分鐘內到
📍地址
木玥巷 (屯門)
屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖
木玥巷 (元朗)
元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖