2007-10-19
本來我都幾鍾意去呢間野買飽,點知早幾日遇到唔開心既待遇(又係關員工事),即刻唔想再幫襯!雖然件事發生係香港仔分店,但唔知其他舖會唔會都係咁!話說佢有賣三文治,而我自己就成日買佢既芝士火腿麥包三文治。有日我叫母親經過就幫我買份啦,點知母親回來同我講,佢地d員工話「從來無賣過芝士火腿麥包三文治」(注意係佢地強調:從來沒有)我就回應無可能啦,我係香港仔又買過,銅鑼灣又買過,唔通我之前買個d唔係芝士火腿麥包三文治?!!母親唔開心既原因係員工答佢「無」個時個態度,好似當佢混吉咁!第二日母親再入去睇下有無啦,佢見到d芝士火腿麥包三文治就問返個員工,佢竟然答:「哦,賣晒咪無囉!你尋日幾點黎?!」咁答係人都唔順氣啦,母親咪串返佢話:「唔係喎,你地尋日答我係『從來沒有』,唔係『賣晒』,你講大話呀?」有無離譜d呀!!兩樣唔同既野!!!「賣晒」就唔好同人講「從來沒有」!!!建議大家下次遇到同樣情況,可以理直氣壯同佢講真係有賣過,費時之後一肚氣!分分鐘我地d顧客仲清楚過d員工!!!
有無離譜d呀!!兩樣唔同既野!!!
「賣晒」就唔好同人講「從來沒有」!!!