2023-06-17
各位為食朋友應該都留意到🌴Kaboom🌴一直係OpenRice排名中名列前茅。今次舊同事食過讚好,話要帶我地去威,當然卻之不恭。😛Friday night需要chill chill,一入餐廳就見到落地玻璃外的維港夜景,真的意想不到咁靚。Table for 3️⃣:- Starter🦐KABOOM Special Prawns似避風塘炒蝦,少少辣配埋炸蒜好香口!🌮Deep Sea Tacos明明同第一道菜係同一種蝦,但配上Taco卻食到不同的爽和清新。Chef 真係有啲堅。- Main🍛Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore係港女最愛的一道菜,首先賣相一流,幫靚靚的軟殼蟹打完卡後揭開,居然仲有兩隻大帶子和大蝦!咁足料仲要咁好食,得唔得嫁🙈🐟Pan Seared Fresh Salmon Fillet大大塊三文魚嫩口又唔乾,配埋沙律菜,三個人share綽綽有餘。- Drinks🍌Kaboom打卡大菠蘿!飲落去比較重香蕉cream既味。🌙Tonight Is Gonna Be A Good Night酸酸甜甜,又贏得港女的芳心了。- 🪇🪇Kaboom的食
今次舊同事食過讚好,話要帶我地去威,當然卻之不恭。😛
Table for 3️⃣:
- Starter
🦐KABOOM Special Prawns
似避風塘炒蝦,少少辣配埋炸蒜好香口!
🌮Deep Sea Tacos
- Main
- Drinks
🍌Kaboom
打卡大菠蘿!飲落去比較重香蕉cream既味。
酸酸甜甜,又贏得港女的芳心了。
🪇🪇Kaboom的食物、飲品、同服務都超值回票價。最驚喜係佢地會問”How”s the food?”,令我覺得比同類餐廳更注重食客既感受。
(想像下你係係希慎果間食😂)
🫶🫶食完正餐上Rooftop 睇下環境,見咁靚就決定留低飲多兩杯,真的一樂也。