2023-03-26
🍴熊本和牛粒全日早餐 HK$158燒和牛粒唔韌又多汁,黑松露炒蛋夠香滑,牛角包窩夫表面酥脆,內裡鬆軟,咬落去散發牛油香氣,另外仲有香草豬肉腸、薯餅、忌廉粟米粒、沙律菜,非常豐富。🍴麻辣蒜香小龍蝦扁意粉 HK$128店員話呢款係新出,一於試下佢。雖然油分同醬汁唔多,但麻辣味都足夠,小龍蝦肉都唔少,扁意粉唔會煮到腍晒。🍴自家製抹茶巴斯克芝士蛋糕 HK$60首先食到一陣陣焦香,跟住就係濃郁芝士甜味,口感軟滑,最後以淡淡嘅抹茶清香作結。🍴肯亞AA虹吸式咖啡 HK$68餐廳主打虹吸式咖啡,長駐單品咖啡有十幾種,仲有不時轉換嘅限定咖啡豆。我呢杯肯亞AA就較平衡,帶淡淡果香、花香,酸味平易近人,整體醇厚。🍴Espresso Tonic HK$45Espresso底選用House Blend咖啡豆,微苦唔酸,甘香強烈,撞落帶甜嘅Tonic,令咖啡味道層次更突出。📍雙魚座咖啡館旺角通菜街123號地下A 及 B號舖
🍴熊本和牛粒全日早餐 HK$158
🍴麻辣蒜香小龍蝦扁意粉 HK$128