2024-07-18
13/7/2024📍金酒屋上網睇呢間居酒屋好似冇乜負評 個個都讚好到底係點解呢🤔今日我哋終於去咗試下啦🤓我哋係前一日打電話去book lunchtime嘅 星期六去到啲位其實都坐唔晒 可能walkin都得Staff都好好 有禮貌又有效率 做野好主動 態度幾好⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 ($158)大家估唔估到金龍珠係咩嚟呢?其實就係溏心蛋黃!軟綿綿嘅蛋黃溏心效果做很好好海膽同吞拿魚蓉都好鮮甜 一啲都唔腥饀嘅同飯嘅比例做得好好 只有薄薄嘅一層飯 入面塞滿饀 每啖都好滿足❤️✨金丼-月見海膽三文魚籽拖羅蓉 配稻庭烏冬 ($198)呢個就係最出名嘅丼飯上面有一大舊嘅拖羅蓉 側面配2行海膽 份量一啲都唔少 絕對值回票價😙海鮮都好鮮甜 完全唔駛點wasabi啲海鮮鋪滿飯面 望到都食指大動🤤三文魚籽、海膽、吞拿魚都好鮮甜 加埋隻生蛋就更加creamy海鮮本身嘅鮮味就好夠 唔駛再落豉油都好好食烏冬比較普通 係正常鰹魚湯 食完啲重口味嘅野又可以清清個口腔 食埋一定夠飽✨安格斯牛肉壽喜燒 ($138)壽喜燒湯底嘅鹹味同甜味balance 得幾好呢個壽喜燒汁好甜 食完個海鮮
📍金酒屋
我哋係前一日打電話去book lunchtime嘅
星期六去到啲位其實都坐唔晒 可能walkin都得
Staff都好好 有禮貌又有效率 做野好主動 態度幾好
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 ($158)
大家估唔估到金龍珠係咩嚟呢?
其實就係溏心蛋黃!軟綿綿嘅蛋黃溏心效果做很好好
海膽同吞拿魚蓉都好鮮甜 一啲都唔腥
✨金丼-月見海膽三文魚籽拖羅蓉 配稻庭烏冬 ($198)
呢個就係最出名嘅丼飯
上面有一大舊嘅拖羅蓉 側面配2行海膽
份量一啲都唔少 絕對值回票價😙
海鮮都好鮮甜 完全唔駛點wasabi
啲海鮮鋪滿飯面 望到都食指大動🤤
海鮮本身嘅鮮味就好夠 唔駛再落豉油都好好食
烏冬比較普通 係正常鰹魚湯
食完啲重口味嘅野又可以清清個口腔 食埋一定夠飽
✨安格斯牛肉壽喜燒 ($138)
壽喜燒湯底嘅鹹味同甜味balance 得幾好
呢個壽喜燒汁好甜 食完個海鮮丼再食就啱啱好
牛肉同菜嘅份量都好多 食完好滿足
一碗飯嘅份量唔多 不過就可以任裝
啱曬要控制份量嘅我地
牛肉質素都唔差 有牛味又唔會太肥
仲有啲大蔥、娃娃菜、菇、豆腐、冬粉
索晒個湯勁好食 白飯仲要係任裝 真係幾大食都食得飽🤣係高CP值之選👍🏻
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋食咗$543 (連加一)
雖然價錢唔平 但食物質素的確幾好 賣相又靚真係貴得有道理
推薦指數🌟:5/5