2012-05-27
同朋友食飯無諗頭~就諗住去試下BBQ同意粉啦~未搬鋪之前食過都唔差既~諗住唔會失禮朋友啦! 點知就出事喇!!點左泰式鳳爪一份,燒石蠔兩份,蝦兩份,牛油冬菇一份,雞軟骨,墨魚圓,腸,韮菜,生菜各一串!三個人食左咁小小野都已經要$327埋單喇! 如果好味同服務態度好既話都無所謂既~但食物水準好普通~生蠔無蠔味~樣樣野味道都唔夠~好淡~我平時都唔係食好濃味~但都食唔慣~朋友問個阿姐~"可唔可以比D辣粉我地自己加?" 阿姐就答~"我地唔會另上架!你有咩唔夠我拎出去幫你加~唔夠味同唔夠辣係兩回事! "去到呢度已經好唔明~辣唔係味道既一種咩?你唔比就算啦~~我地有自己既野飲~唔可以係度飲可以有禮貌咁話唔得~唔洗話" 呢度唔可以帶野飲入黎飲架! 我地會收返錢架!"咁我地坐底水都無杯比我地,你話唔得就唔飲啦~問伙記拎三杯水~就特登比三杯出曬煙既滾水我地!既然食得唔開心~諗住埋單轉場, 又話唔收$1000蚊紙~$1000紙唔係香港通用貨幣咩??呢間野九唔搭八,又貴~我諗唔到有咩理由想再去食!大鋪搬細鋪原來真係有原因架!最後我地搵到間茶餐廳~ 服務好~味道中尚~價錢合理先食得飽咋!
諗住唔會失禮朋友啦! 點知就出事喇!!
朋友問個阿姐~"可唔可以比D辣粉我地自己加?"
去到呢度已經好唔明~辣唔係味道既一種咩?你唔比就算啦~~
我地有自己既野飲~唔可以係度飲可以有禮貌咁話唔得~
唔洗話" 呢度唔可以帶野飲入黎飲架! 我地會收返錢架!"
就特登比三杯出曬煙既滾水我地!
既然食得唔開心~諗住埋單轉場, 又話唔收$1000蚊紙~
$1000紙唔係香港通用貨幣咩??
呢間野九唔搭八,又貴~我諗唔到有咩理由想再去食!
大鋪搬細鋪原來真係有原因架!