2006-05-04 1 瀏覽
一心去”悅”食新派上海菜,原來已關門大吉,最後近近地去了UCC,記得以前媽媽成日帶我o地去呢類的日式西餐廳,覺得環境又好、食物又好食。現在人大了,好多事都要求高o左,今次俾我的感覺似較高級少少的茶餐廳。主菜加$25有個沙律吧、湯及咖啡茶。沙律吧都係一般貨色,罐頭水蜜桃、菠蘿、車厘茄….。湯係忌廉湯,極難飲,似飲生粉開的水,好"杰"好"杰",一D味都冇。主菜係菠菜三文魚意粉,白汁唔算多,食落冇咁溜,意粉諗了少少,唔夠爽。茄汁海鮮意大利飯-上時只見得一隻青口,以為貨不對版,原來其他海鮮,蝦、帶子、魷魚等撈了係飯內面。飯質完全唔似意大利米,似係用日本米,煮得較濕較"立",有少少黐口。我相信我會煮得好食過佢。見以下食評好多人批評D服務唔得,但係我眼見得三四個侍應姐姐,佢o地個個好落力冇停手。都叫做有求必應,只可能冇乜表情,比較其他餐廳已好好多。
一心去”悅”食新派上海菜,原來已關門大吉,
主菜加$25有個沙律吧、湯及咖啡茶。
沙律吧都係一般貨色,罐頭水蜜桃、菠蘿、車厘茄….。