有日見到新開張好多花牌於門口,改天就同老公去試食晚餐。裝修和面孔都跟之前不同了,光猛了不少,是日都多街坊來試菜,坐到滿滿的。睇一睇餐牌,價錢明顯比先前一家酒樓高少少。叫了3味菜。第一個問題就來了~ 因剛開業關係,酒樓還沒有酒牌,所以要自己買。呢樣本人理解,never mind 第一味餸"片皮鴨"送到。嘩! 個皮蒸到一pat野咁!? 青瓜霉晒? 問個阿姐啲皮黐埋晒點食?佢想咗一想就話係咁,我即刻呆咗未試過啲皮會咁差黐埋晒一堆! 似蒸過龍? 而且侍應見到有問題,又唔願幫你去解決,服務態度欠奉。我頭2,3片都要整到爛晒! 而且每次整咗好耐先可分離俾錢仲要食到咁麻煩勞氣隻鴨好多肥膏,皮唔脆,好似放咗段時間。肉又“鞋”,醬又唔好味,更差咕嚕肉太厚粉! 肉又乾! 雖然味道合格第3味的小炒終於似樣。 魚仔腰果又脆又香,反而蝦仁無味,但整體食落好香好野味,9菜花新鮮爽口,但油多咗。望到隔離枱2老又叫咗3樣野,好多都食唔落。無開心食野的表情,後面枱的男人都話唔好食! 當我們食飯時仲有個侍應阿姐問點解我哋有啤酒,話有一台客問佢(員工唔知?),我哋回答自己買。畢竟都係街坊生意,可以做好啲吧! 無興趣再
有日見到新開張好多花牌於門口,改天就同老公去試食晚餐。
睇一睇餐牌,價錢明顯比先前一家酒樓高少少。叫了3味菜。
第一個問題就來了~

未試過啲皮會咁差
俾錢仲要食到咁麻煩勞氣

咕嚕肉太厚粉! 肉又乾!
雖然味道合格

第3味的小炒終於似樣。 魚仔腰果又脆又香

無興趣再幫襯,但希望佢哋做好啲令街坊多個選擇都好。