2014-08-05 1520 瀏覽
今日3個係萬發食飯,叫了4個餸,石頭通菜,古老肉,乳豬,椒鹽鮮魷,唉,已經知呢間野唔同以前,包括食物同埋啲待應,講待應先,以前未入門口,一定有個呀姐係門口帶位,我地每次都係walk in ,好少要等,就算等我都覺得無所謂,因為從來都無門尖情況出現,但而家就差得遠,個個呀姐唔見佐,換了個扎辮戴眼鏡既女待應,打尖唔理,佢帶既位如果唔想坐,(冷氣大),佢就會黑口黑面,今晚叫個個椒鹽鮮魷,就好大問題,我諗好多人都食過,今晚就真係見識見識,我以前食開(係呢間食)從來無辣椒片,係成碟都係,真係呆佐,個個扎辮戴眼鏡既女待應,就好惡同我地講以前都係咁,我好肯定我以前食唔係,因為我平均每星期食一次,跟著佢就話唔食辣你就應該一早叫走辣椒,佢仲要嘈喎,我真係好少食飯會嬲,明明無錯,仲要比佢鬧,無病呀,我真希望萬發老闆可以睇到呢編野,呢啲待應係同你趕客,仲有石頭通菜真係食到石仔,我估應該啲廚唔同佐,順便一講,辣酒煮花螺,呢個餸以前都好鍾意,我地每次都係叫例牌,佢地煮得好好味架,講明例牌係$168,10兩,我肯定無囉,個個男待應好大聲講,嫌少咪叫一斤囉,啲態度,唉.........其實我成日都覺得,洗錢食飯,(
今日3個係萬發食飯,

叫了4個餸,

石頭通菜

,古老肉,

乳豬,

椒鹽鮮魷,

唉,已經知呢間野唔同以前,

包括食物同埋啲待應,

講待應先,以前未入門口,一定有個呀姐係門口帶位,

我地每次都係walk in ,

好少要等,就算等我都覺得無所謂,

因為從來都無門尖情況出現,

但而家就差得遠,個個呀姐唔見佐,

換了個扎辮戴眼鏡既女待應,

打尖唔理,佢帶既位如果唔想坐,(冷氣大),

佢就會黑口黑面,

今晚叫個個椒鹽鮮魷,就好大問題,我諗好多人都食過,

我好肯定我以前食唔係,因為我平均每星期食一次,

跟著佢就話唔食辣你就應該一早叫走辣椒,

我真希望萬發老闆可以睇到呢編野,呢啲待應係同你趕客,

仲有石頭通菜真係食到石仔,我估應該啲廚唔同佐,

順便一講,辣酒煮花螺,呢個餸以前都好鍾意,

我地每次都係叫例牌,佢地煮得好好味架,

講明例牌係$168,10兩,我肯定無囉,

個個男待應好大聲講,嫌少咪叫一斤囉,

啲態度,唉.........

其實我成日都覺得,洗錢食飯,(除了唔洗煮之外)

食得開心係好往要,以前就肯定係好好,而家就會除佐無得選擇外,

否則都唔想再食。

(打呢編野我打得好辛苦,目的只係想其他食客清楚我既食後感受,唔好隋便拒絕我刊登,謝謝!!~)

2014-07-21