2023-12-15 18 瀏覽
去完朋友屋企探訪,search下附近有咩韓國燒肉 因為唔想番尖沙咀咁遠🤣見到呢間新開,行去門口睇過menu覺得都可以一試就入去試吓同埋門面裝修覺得好掂好有心機!入面裝修仲靚!好似去左以前韓國財閥嘅屋企咁🥹🥹 唔怪得佢叫會長之家 果然會長屋企都有啲料子 金碧又輝煌🥰🥰牛味比牛五花重,油脂冇咁豐盛靚牛係唔需要任何調味😳 其實呢個《會長王牌套餐》好抵食!$398 已經食到幾款肉!平時出面order一碟呢款牛都差唔多$200🫠同埋佢係高質的牛🤍物超所值啦係咪先?擺盤擺到好似假咁🤣🤣牛油熟成五花肉,五花肉先熟成7日令豬肉香味更突出🤍另外,用牛油包裹住五花肉煎嘅時候一拼滲透入去,令五花肉帶有牛油香味😳睇落去脂肪比例較多,煎香後 脂肪食落去非常非常爽口💕一般喺香港都好少喺韓國餐廳食鰻魚覺得性價比冇喺韓國食嘅咁高😳今次係呢間餐廳又食鰻魚嘅原因,係因為見到佢哋張相係非常之肥美!marketing嘅重要性🤣點先送到上嚟真係又厚又大件😳😳😳食落去嘅感覺真係覺得同喺韓國食,冇乜太大嘅分別,只係價錢比較貴🤣建議大家,如果想食韓國鰻魚嘅話都不妨可以考慮呢間餐廳度食😝

見到呢間新開,行去門口睇過menu覺得都可以一試就入去試吓
同埋門面裝修覺得好掂好有心機!

牛味比牛五花重,油脂冇咁豐盛
靚牛係唔需要任何調味😳

其實呢個《會長王牌套餐》好抵食!

同埋佢係高質的牛🤍物超所值啦係咪先?

擺盤擺到好似假咁🤣🤣

牛油熟成五花肉,五花肉先熟成7日
令豬肉香味更突出🤍

另外,用牛油包裹住五花肉
煎嘅時候一拼滲透入去,令五花肉帶有牛油香味😳

睇落去脂肪比例較多,煎香後 脂肪食落去非常非常爽口💕

一般喺香港都好少喺韓國餐廳食鰻魚
覺得性價比冇喺韓國食嘅咁高😳

點先送到上嚟真係又厚又大件😳😳😳

建議大家,如果想食韓國鰻魚嘅話都不妨可以考慮呢間餐廳度食😝