2019-04-20 1007 瀏覽
<Cats’ Eye>-講起cats eye 就諗起Tsubasa入面小櫻佢地開果間cafe呢度之所以叫Cats’ Eye 係因為佢哋既蛋包飯兩邊有汁有上面望落去就好似一隻眼咁樣 不過眼白同瞳孔嘅顏色掉轉 我就覺得麻麻地似喇平日午餐時間要等位 大約半個鐘內就入座—————————————————————-『咖喱豬肉+和牛漢堡蛋包飯』🍛 - $95-蛋包飯配咖喱可以話係一個Perfect match但今次會和牛漢堡同牛肉汁原來都十分之夾漢堡上面嘅醬汁有好香濃嘅牛味 唔會過鹹至於漢堡就鬆軟juicy 完全唔會覺得有筋或者韌咖喱都係日式甜咖哩 材料有洋蔥 豬肉 同紅蘿蔔🥕 正如頭先講蛋包飯同咖喱 is always a match 只不過比起牛肉嘅醬汁就失色左少少 另外咖喱嘅豬肉偏碎 冇乜特別 甚至可以話食唔係好到蛋既部分 食落夠滑 仲有少少半生既蛋漿 不過偏淡但配埋醬汁食味道就啱啱好 唔會太鹹不過感覺上蛋用得比較少 個蛋包薄咗啲 🙈整體來講都係一個好食嘅蛋包飯 不過值唔值$95就見仁見智喇-📍貓之眼 (灣仔)灣仔汕頭街25號地舖-—————————————————————P
<Cats’ Eye>
蛋既部分 食落夠滑 仲有少少半生既蛋漿 不過偏淡
但配埋醬汁食味道就啱啱好 唔會太鹹
不過感覺上蛋用得比較少 個蛋包薄咗啲 🙈
整體來講都係一個好食嘅蛋包飯 不過值唔值$95就見仁見智喇
📍貓之眼 (灣仔)
灣仔汕頭街25號地舖
—————————————————————
P.S. 鋪頭唔算好大 想食趁第一輪可能會好啲
#foodbeggar #hkfood #food #omelette #omeletterice #egg #burger #wagyu #curry #wanchai #begginginwc #beggingin灣仔 #beggininhk