有咩方法可以令Blue Monday不再Blue, 本人覺得最簡單直接的方法就係食好西😏。是日收工跟友人走入元朗搵食, 聽說這間燒肉價錢親民, 味道又不錯一於前來睇下佢咩料先😬。因為本人唔食牛🚫🐮所以今次選擇的套餐簡直為我和友人度身訂造👍。因為既有🐮又有🐷🐔最估唔到係竟然仲包埋刺身🐠相當吸引🤩。 兩個人食到捧住個肚走, 相當滿足。 🐮🐷會席2️⃣人盛🐔🐠包括以下菜式:前菜 和風湯餐前小食、紫菜素飯, 飲品刺身3️⃣點盛三文魚、希靈魚,吞拿魚每片刺身都各兩片, 每片都相當新鮮又厚肉,三文魚仲要有入口即溶的感覺, 吞拿魚味道完全唔腥, 希靈魚爽口又唔苦👍。 6️⃣品盛燒肉盒(Prime 牛肩胛、安格斯牛頸脊、安格斯封門柳、牛舌心、無激素雞腿肉, 豬頸肉)四款牛當中油脂分佈較好食的首選係安格斯牛頸脊因為牛味濃, 肉汁多肉質又唔會韌。其次係牛肩胛口感有嚼口越食牛味越出。封門柳因為近心臟位置所以顏色係最深紅色的,亦都係四款牛之中味道最濃口感最煙韌的。最後牛舌心可算是牛味不太濃的一款,其口感爽脆份量又足。 無激素雞腿肉:無激素雞肉健康可以放心食多點都唔怕, 雞肉肉質嫩滑燒過後雞皮香脆可口沾上鹽醬汁後味道更加惹

🐮🐷會席2️⃣人盛🐔🐠
包括以下菜式:
前菜 和風湯
餐前小食、紫菜素飯, 飲品
刺身3️⃣點盛
三文魚、希靈魚,吞拿魚

6️⃣品盛燒肉盒
其次係牛肩胛口感有嚼口越食牛味越出。
最後牛舌心可算是牛味不太濃的一款,其口感爽脆份量又足。

無激素雞腿肉:無激素雞肉健康可以放心食多點都唔怕, 雞肉肉質嫩滑燒過後雞皮香脆可口沾上鹽醬汁後味道更加惹味👍。

豬頸肉燒過後肉汁多豬味濃食落爽口又唔黐牙, 味道不錯😋。

店員服務態度不錯, 會逐一講解套餐食物內的款式和肉的名稱👍。

P.S. 餐廳舉辦活動每單消費滿$300可轉幸運輪盤一次。