2014-12-01
金牌海鮮火鍋前兩日,同一班愛吃同事一齊去Lunch, 去咗灣仔公司附近開咗冇幾耐嘅金牌火鍋食。 去到覺得佢嘅裝修幾Grand, 好少火鍋店有咁高檔嘅裝修。 我哋一行有8人食過非常豪嘅午餐,我哋叫咗幾款點心,加小食。潮州蒸粉果,皮薄,材料清爽沙葛, 少許芹菜,味道清甜下爽口。手拆鮮蝦腸,未食過咁大隻蝦嘅腸粉,腸粉皮非常滑,蝦差不多有手指咁大隻,好豐富呀😁😁😁,仲有蜜汁叉燒腸,叉燒"冧冧",非常好味。蘿蔔灌漿,有少少似蘿蔔餻,但唔係用麵粉,係用馬蹄粉,口感煙煙靭靭,好得意。脆皮燒腩仔,四四方方,燒肉皮又脆又唔硬,非常好味😜😜😜秘製蜜味叉燒,簡直唔停得口,又冧,又入味,不太肥又不太瘦,最鐘意食叉燒嘅我簡直不得不俾佢👍👍👍,真係最好食嘅叉燒。蟹肉魚翅灌湯餃,從來冇食過咁足料嘅灌湯,有鮑魚,魚翅,蟹肉,個湯非常鮮味,感覺好似食咗個魚翅咁,非常滿足, 👏👏👏👏真係想再食😜😜😜鮑汁扣鵝掌,鮑汁味道very good, 不太濃,鵝掌蚊得夠冧,冬菇又厚又滑又入味,真係回味再回味。仲有金錢雞,真係一款非常有心意嘅美食, 一塊雞肝,一塊肥膏,一塊雞肉,雞肝甘香味美,雞肉又好入味,直得一試。 出面已經唔係好多
仲有金錢雞,真係一款非常有心意嘅美食, 一塊雞肝,一塊肥膏,一塊雞肉,雞肝甘香味美,雞肉又好入味,直得一試。 出面已經唔係好多餐廳食得到嚟個餸,真係要去一嘗😉😉😉