2020-11-12 2566 瀏覽
茶餐廳就當然大家都一定有細接觸而且都成日食。因為佢就係代表着香港嘅特色所以無論係舊式茶餐廳又好或者新式嘅茶餐廳都好多一定有好多元素保留左落嚟。不過隨着而家越來越多選擇之下每一間餐廳當然要加入好多新嘅元素令到茶餐廳除咗有傳統嘢食之外亦都融合咗其他地方嘅美食。就好似我要推介嘅燒春雞, 雖然佢係一個西式嘅主菜但係旁邊嘅薯菜絕對係代表着香港鐵板嘅一個特色😍 春雞即係代表着年幼嘅雞所以肉質絕對會俾我哋正常食到嘅雞肉或者雞柳或者雞扒都要亂好多👍🏼👍🏼配合埋燒汁就令到知味道大大提升!特別要稱讚薯條! 新鮮熱辣脆卜卜絕對係最有新鮮度嘅代表,長方形嘅厚度亦都令到口感好啲, 最重要都係每一條都表現得好平均唔會突然有一條好硬//有一條好淋😁然之後就要介紹重量級人馬法蘭克福珍寶腸熱狗配芝士蓋! 我相信呢一個size絕對係我人生入面見過其中一個好大都好長嘅熱狗,直頭可以當佢鋸扒咁樣去食,如大家所見珍寶腸絕對唔係浪得虛名😌再加上邪惡嘅芝士融合埋啱啱整好嘅熱狗包三位一體咬落去除咗成個咀都被填滿之外就淨係感受到新鮮味道👍🏼👍🏼👍🏼至於飲品就融合咗台灣嘅元素所以即管睇吓一間茶餐廳點樣可以做出台灣嘅味道所以就叫咗仙草奶茶

至於飲品就融合咗台灣嘅元素所以即管睇吓一間茶餐廳點樣可以做出台灣嘅味道所以就叫咗仙草奶茶, 的而且確奶茶真係唔再係港式奶茶而係台灣嘅淡奶茶所以味道都真係有一定嘅水準❤️❤️❤️❤️再配合面頭嘅cream就完全體驗到非常滑嘅奶茶
2020-09-09