2019-12-31
我一直都唔明,點解要比成舊水去碗 #拉麵🍜 話就話佢哋啲 #湯底 係 #豬骨 淆製而成,但係我一直認為成碗都係 #味精水😅 加兩塊 #肥肉 就扮 #叉燒... 真係咁好味咩?😅🤣呢幾個月因為實在太多原因搞唔成 #生日飯 👉🏻👈🏻 好在臨年尾終於約到呢位 #十月生日 嘅 #朋友仔 出嚟,不過安排得太倉猝,只好簡簡單單喺商場搵間 #餐廳 食個飯、志在聚一聚。偶有湊巧... 佢揀咗 Rakuraku 樂拉麵 Megabox 😅 不過佢喜歡就得啦😏 #樂拉麵 裝飾都以 #手繪貓貓 為主題,非常吸晴👀 無諗過間 #餐廳 #星期一 都會坐滿人,唔通佢嘅 #拉麵🍜 真係咁好味?呢日我叫咗佢哋嘅 signature #豚骨拉麵,#湯底 果然無其他 #拉麵店 嘅味道咁假,反而飲落有一陣 #鮮味,而 #拉麵 亦軟硬適中🤤 #朋友仔 都話佢叫果個 #黑麻油湯底 唔錯,口感亦唔太油膩👍🏻 而我要讚嘅係佢哋嘅 #魷魚鬚,味道好鮮味,唔似雪藏肉😋 怪不得地方咁隔涉都咁多人夜媽媽嚟幫襯啦🥳