2023-03-26 274 瀏覽
今日一早瞓醒想食拉麵就去咗食豚王,見到限定王出咗鰹魚拉麵,就試吓,不過通常新嘅都係無驚喜,豚王啲拉麵其實全部都偏濃味,唔係好食到鮮味,堅魚湯拉麵上面就會係配京蔥,筍,冇咗我最鍾意食嘅黑木耳,所以我覺得黑玉赤玉好味啲🤣,面可以自己揀軟硬,啲肉肉質都可以,跟住我就加咗個糖心蛋同餃子,糖心蛋同餃子都冇特別,超級普通,餃子都要42蚊,再加多一支柚子味嘅汽水30蚊,真係唔平,講真支汽水真係好好味,我次次嚟都叫🤣,唔係好甜又好夠氣,我男朋友叫左黑玉,味道依舊濃,墨汁湯有啲蒜味,如果當晚餐嘅話就可能覺得唔夠飽,就要加少少小食或者加送,而家拉麵多咗好多選擇,所以呢間對比之下性價比唔算太高,因為唔算好好食😆我比較鍾意較清嘅湯底,但係鍾意濃湯嘅人就可以去試吓