2018-10-14 133 瀏覽
今個月係慶生月,當然要吃好D!! 因為朋友試過銅鑼灣呢間鐵人旨花,D人都大推佢地既omakase,咁我地就去試喇! 我地點左 $1580/位既omakase 另外,有龍蝦刺身,sushi , 炸物主食同甜品~之後就等食物黎喇~三款前菜終於黎!!! 靜岡縣蕃茄+蟹肉凍同和牛海膽個setting 好鬼靚,蕃茄好甜好多汁,好開胃 火炙和牛軟滑加上北海道海膽味鮮正呀~~原隻龍蝦刺身,師傅比我地睇睇龍蝦,好好笑等左一陣,龍蝦就變成刺身上場,肉質好彈牙同鮮甜呢,一路係無停手之後就係三款刺身:左起、鯛魚、海螺以及鰹魚。鯛魚鮮味,海螺一大片爽身鮮甜,鰹魚魚味好重,我最鍾意呢個! 之後就到燒物: 燒鱈魚,魚身好滑,啖啖肉好飽滿,感覺好幸福~~~加埋海膽汁,正呀~~~之後炙燒吞拿魚sushi, 好肥美….好幸福…之後就到寿司環節喇:白蝦, 佢係由好多蝦仔gp 埋, 赤貝上面D係柚子青檸珠珠,夾埋赤貝,一酸一魚油好夾 池魚:肉質好肥美,最愛!!金目鯛:魚油份越越高,口感好好~~好滿足 赤鯥: 師傅上台前將佢燒過,一路燒,勁多魚油!! 秋刀魚: 好香 魚味濃最後就係吞拿魚,師傅話上面加左吞拿魚眼既組織 令魚

之後就等食物黎喇~
三款前菜終於黎!!!
靜岡縣蕃茄+蟹肉凍同和牛海膽

原隻龍蝦刺身,師傅比我地睇睇龍蝦,好好笑

之後就係三款刺身:左起、鯛魚、海螺以及鰹魚。

鯛魚鮮味,海螺一大片爽身鮮甜,鰹魚魚味好重,我最鍾意呢個!

之後炙燒吞拿魚sushi, 好肥美….好幸福…
之後就到寿司環節喇:
白蝦, 佢係由好多蝦仔gp 埋,

赤貝上面D係柚子青檸珠珠,夾埋赤貝,一酸一魚油好夾

池魚:肉質好肥美,最愛!!

金目鯛:魚油份越越高,口感好好~~好滿足
赤鯥: 師傅上台前將佢燒過,一路燒,勁多魚油!!

秋刀魚: 好香 魚味濃

最後就係吞拿魚,師傅話上面加左吞拿魚眼既組織 令魚身再滑D~

享用過sushi,就有一口海膽飯,海膽份量好多,好鮮甜。

龍蝦頭煮湯清甜,解左之前D魚油膩感~~

最後就係甜品時間,雪糕有三款選擇,我揀左黑糖雲喱拿雪糕, 朋友就係海鹽,我覺得食完呢餐人生好美滿~~~