2017-11-24 77 瀏覽
今晚同朋友係旺角行街,到晚飯時間,我地就諗住去多野食既女人街搵野食,行行下到呢間一窩瘋,見佢賣點係一人一窩海鮮窩,好似幾正咁wor,就想試下喇。呢個海鮮粥底窩$198一位,有店選的海鮮拼盤,又有肉有菜的迷你拼盤,最後仲可以另外加自己揀的自選配料添!好豐富啊!比埋個timer你計住每款海鮮要煮幾耐好貼心粥底窩有四個選擇,分別係粟米、甘荀、椰子和紫薯,朋友揀左個最特別的紫薯。我就揀左甘荀。首先送黎的海鮮拼盤,有蟹、蝦、飽魚、蜆、花甲、花蚌等,款款都好新鮮!正呀食完海鮮就有餐廳的特選食材同我地自己揀既自選配料啦,肉類同丸類都好味,睇得出餐廳選擇食材都好嚴謹呢!食完已經飽左九成,最後加埋飯煮多一陣變成粥底,個湯底煮完咁多海鮮同肉已經變得好鮮甜了,所以最後個粥好好味!呢餐真係有驚喜呢!

比埋個timer你計住每款海鮮要煮幾耐
好貼心