2015-11-04 436 瀏覽
第一次嚟元氣食午餐. 我叫左一個壽司定食, 同事都係, 另一個就叫刺身定身, 其餘的兩個散叫. 壽司定食十分豐富, 有一碗牛肉湯烏冬, 炸蝦壽司三件, 鰻魚壽司兩件, 北寄貝壽司一及三文魚壽司各一件, 一碗沙律, 一碗關東煮. 壽司好味, 炸蝦夠香脆, 三文魚都肥美, 鰻魚都OK呀, 北寄貝都新鮮. 牛肉烏冬都好大碗同埋好多牛肉的, 牛肉夠淋身, 好香, 好味, 沙律係有少少醋汁, 有粟米, 椰菜絲, 蕃茄仔. 同事話D汁有少少怪. 好似唔同平時食開咁. 我覺得OK. 關東煮入面有魚蛋, 豆腐等. 幾入味的, 顏色好深, 好味道. 同事們都叫左一些壽司一齊食, 賣相都好吸引, 味道也好好的呀, 有玉子, 腐皮沙律, 蟹柳棒, 蝦等等.另外一份係刺身定食, 刺身有三文魚, 蝦及帶子, 還有幾件壽司的, 仲有沙律同埋烏冬呀, 都好豐富同吸引的. 刺身夠新鮮肥美, 壽司都好大件好味.
2015-10-16