2020-12-02
自選壽司拼盤 ($108)位於西環ig pier附近既人氣黃店💛 餐牌選擇多,而且好抵食,難怪即使平日都滿哂座~今次叫左2個自選壽司套餐🍣,一set有三食: 壽司、迷你丼、刺身/天婦羅,咁豐富都只係$108起。壽司方面,我地揀左一個火炙系列(三文魚、左口魚、芝士熟蝦、蟹柳、燒鰻魚、焦糖三文魚),同一個三文魚系列(三文魚、三文魚腩、醬燒三文魚、焦糖三文魚、炙燒三文魚、三文魚子軍艦)🧡 壽司擺盤好靚,好新鮮,特別喜歡火炙既香味,即使唔點wasabi都好入味~迷你丼我地揀左三色丼,同蟹肉蟹膏丼,三色丼既刺身可以自己揀,我地揀左三文魚、八爪魚、同帶子,全部都好新鮮,而蟹肉蟹膏丼份量超多!小食方面,刺身同三色丼果d一樣咁新鮮,而天婦羅好有驚喜,新鮮炸起既天婦羅蝦同蕃薯脆得來唔會油膩,外層既天婦羅衣厚度啱啱好!另外我地都點左鰻魚玉子燒,幾特別同好食!除左呢個壽司套餐,其實仲有其他野食,連石燒牛都有!下次再試先~