2023-06-19 401 瀏覽
之前好多次行過都好多人等位, 今日終於食到喇~🤭餐廳環境都幾舒服, 雖然全場爆滿,仍有足夠空間感~👍正當諗緊食咩時, 店員推薦我地食2人餐,仲話份量同散叫一樣~ 🌸二人餐💰688前菜 (四選一)+主菜(四選一)+湯品+蔬菜(三選一)+點心(三選一)+甜點🔸巴蜀口水雞目測都有成1/4隻雞. 口水雞香蒜味唔算濃, 唔麻但好夠辣. 辣味集中於舌尖, 🔸鮑魚羊肚菌燉雞湯 (2 位)個湯都幾足料, 有濃郁羊肚菌味, 又有原隻鮑魚同細細粒響螺, 整體好清好甜. 飲完我無口渴, 所以應該不是味精湯 🔸招牌酸菜鮮鱸魚 (例)一定要試下出名的酸菜魚啦~唔夠飽仲可+HK$28 薯粉,亦可自行選辣度~第一次食先叫一個小辣, 起初有擔心辣到食唔到~ 點知好ok 喎~酸菜好多好濃,辣度好微食落好舒服 . 魚塊唔腥,而且好滑好入味~ 連我唔特別喜歡食魚的人都好中意~ 配菜有金菇好完全吸收晒酸菜汁嘅精華 🔸火腿奶油津白奶油味香但不油膩, 適合中和辣味 🔸稻成小籠包 (4 隻)外皮好薄, 包住滿滿湯汁的餡, 沾下鎮江醋味道更加突 🔸香蕉豆沙窩餅夠晒脆卜卜, 唔會太甜, 我一個人食左大半化份

🌸二人餐💰688

🔸巴蜀口水雞

🔸鮑魚羊肚菌燉雞湯 (2 位)

🔸招牌酸菜鮮鱸魚 (例)

🔸火腿奶油津白
奶油味香但不油膩, 適合中和辣味

🔸稻成小籠包 (4 隻)
外皮好薄, 包住滿滿湯汁的餡, 沾下鎮江醋味道更加突

🔸香蕉豆沙窩餅
夠晒脆卜卜, 唔會太甜, 我一個人食左大半化份