2018-02-21 93 瀏覽
記得第一次食放題已經係好多年前既事,而當時正正係去尖沙咀既大喜屋. 自從有左極尚,樂天同殿之後..真係好少會稔起去返普通既呢間…直到今次朋友約食飯訂左呢間..先有機會再試..。好啦講返正題, 一坐低當然例牌叫刺身啦….俾完紙好快就來左..睇落D魚同帶子係細過其他少少,不過個presentation都好靚..食落亦都好新鮮, 由其係劍魚腩同油甘魚油脂分佈岩岩好..值得一試..去到壽司同手卷, 個左口魚壽司都好食…吃落口啖啖香味, 即刻encore多一轉, 之後叫左6件海膽手卷, 原來係正常size而唔係迷你卷, 所以食左4件好多飯..如果咁多飯來講多返少少海膽會滿足好多..最後甜品都有唔少選擇, 我就食左個home made海鹽雪糕, 都幾驚喜個雪糕有好香牛奶味, 感覺都好似係沖繩食果D…最後走果時都係好滿足..雖然呢間大喜屋既選擇想對少左D,但食物都新鮮同埋味道都唔差,係性價比高既一間放題