2020-01-28
今次第一次食 ,朋友喺附近做嘢,話呢間餐廳好食。 今日我哋一同三個人相約這裡食晚餐。我叫咗個泡菜餃子豆腐鍋 。原來泡菜餃子豆腐裏面其實冇泡菜嘅 ,係個餃子有泡菜 !所以叫做泡菜餃子 🥟除咗泡菜餃子,𥚃面還有豆腐,烤肉,粟米,菜同粉絲。 個湯底又幾好飲喎跟粉絲送飯一流。 我朋友話如果口味重啲嘅可以再加泡菜底 ,不過我唔好太濃味,咁樣就0k飲飲下個湯唔夠添,我問一問侍應,原來可以加辣湯 ,哈哈啱曬我呢d鍾意呢啲飲湯嘅 ,一碗飯食完想添飯我朋友叫咗個鐵板牛肋骨 。呢個鐵板系跟白飯。上面有隻蛋,有啲菜,同埋燒好嘅牛肋骨。都幾香 ,朋友話味道不錯 。另外個朋友就叫咗個豬頸肉石鍋飯 石頭鍋飯好熱好熱上面有隻生蛋,有豬頸肉 ,有菜。 我食咗幾啖都不錯👍系幾惹味,豬頸肉有咬感。 朋友都話幾正佢話比傳統石鍋飯好食, 因為個醬汁濃啲 。其實呢一個價錢,我又覺得真係幾ok喎 ,餐廳氣氛都不錯 。見佢哋啲樓面好忙 ,行動極度迅速 ,服務態度 亦都幾友善 ,整體不俗,可以翻兜!
我叫咗個泡菜餃子豆腐鍋 。
泡菜餃子豆腐鍋
我朋友叫咗個鐵板牛肋骨 。
鐵板牛肋骨
另外個朋友就叫咗個豬頸肉石鍋飯