2010-08-05
知道the one 開左間bar超級正view, 咁一定要去試下啦. 去到簡直好過係中環太子大廈個間, 剩係個view 就已經贏晒加上當日天色好好, 心情又好. 晚上都唔會覺得好熱, 因為風很大.唔會覺得好悶熱. 一邊飲酒一邊欣賞全香港夜景, 真係大讚!!!至於service 我覺得好好態度,有禮貌,起碼個個都會微笑, 唔會苦瓜乾咁!我地點了d house white wine, 都有幾隻揀, 我就試了. chardonnay & pinot grigio, 2隻都好岩我口味. 之後亦都點了杯lychee martini 都不錯, 不過甜左dd, 下次會叫佢唔洗太甜. 除了飲品之外我地點了d串燒啦, 飯團, 重有日式甜品. 都好妹味. 經理介紹下知道原來餐廳既廚神, 都曾經係幾間出名日式料理餐廳工作過. 所以我對呢間餐廳又加左d分.
一邊飲酒一邊欣賞全香港夜景, 真係大讚!!!
所以我對呢間餐廳又加左d分.