2014-06-22 626 瀏覽
同事知道我好鐘意食辣野,所以推介左去川味雞試下,佢話自己差唔多個個星期都去食,仲推介一定要試佢個招牌口水雞,包我一定上引,加上近排咁熱既天氣,呢d冷盤啱曬.上星期五一收工即刻約左我愛人去開餐,一去到門口見到有部hoegaarden啤酒機,唔使講即刻order 一杯降溫先,之後我地order 左同事推介的口水雞,滑魚皮,牛展,做頭盤,一上台見到紅卜卜的口水雞汁已經流曬口水,一夾入口第一啖已經感受到辣椒油的香味,再接著而來仲有淡淡的花椒麻香,雞肉細嫩,再加上花生的香口,我忍唔住要夾多舊,四川菜我都試過好多間,尼度的口水雞汁多左一種第二度食唔到的味道,文字上好難型容.值得一讚,之後我地再order左烤魽魚,雖然魚肉不算多,但魚肉肥美,加上辣湯烤煮都十分之不錯,總結整餐晚飯我同女朋友都十分滿意.
2014-06-20
5 分鐘 (堂食)