2017-06-24 165 瀏覽
食車仔麵係香港人由中學開始已經非常鍾意嘅一種食物,自己好鍾意食車仔麵嘅原因就係因為佢可以配搭唔同嘅餸,全部都係自己喜歡食嘅,真係會好滿足。我叫左河粉,配搭左蘿蔔,雞翼尖,豬頸肉,豬潤,另外仲有牛腩。自己叫車仔麵一定鍾意叫好多唔同種類嘅肉因為佢哋嘅肉汁都可以喺每一啖嘅車仔麵一邊感覺得到五同。蘿蔔炆得好林,另外唔同嘅肉類佢哋都用咗唔同嘅醬汁去葉制,好欣賞佢嘅豬頸肉係燒過嘅表面,咬落去嘅時候表面仲會有脆嘅感覺。而牛腩係我平時無論出去食麵或者食任何車仔麵我都會叫嘅一樣嘢食因為佢會令到成個湯底都好入味。另外我仲叫咗個茄子,呢度嘅茄子外皮炸過,所以無論顏色同埋外型方面都好正。茄子上面會有少許蝦膠,配埋一齊食送面同送飯都係一流。二湯底方面會有得揀咖喱汁,腩汁,或者係清湯仲會有得選擇辣唔辣。呢度食車仔麵真係大滿足,雖然係自己買外賣想返屋企食,但係味道都依然係咁正。