2015-02-23
家賀屋曾經係我非常喜歡既日本餐廳, 因為好食, 又唔太貴, 而且招呼都幾好以前去開既酒吧係附近, 所以個個月都會食一次, 之後酒吧執左, 成年冇食過家賀屋, 今次再去, 真係有d失望我地一共有7個人去, 因為都幾晏先去, 所以都幾餓下, 一黎就黎round 壽司先真係失色左, 以前d飯好多時都係暖, 而d魚生係好鮮的, 今次食就覺得唔夠新鮮, d 飯亦都凍凍地另外都叫左d軍艦, 可能呢d係現成整好, 所以食落都ok芥辣八爪魚, 呢隻麻麻地, 唔夠多秋葵, 食落唔夠芥辣味三文魚剌身, 非常之唔掂, 一d都唔新鮮, 仲好似有少少味tim...雞泡魚乾, 之前係度食過, 記得仲要encore tim...今次食就encore唔到啦, 因為食落去有陣膠味, 完全唔好食支豆, 呢個唔錯, 仲係熱既, 出面有d鹽, 食落都唔錯玉子, 因為有bb係度, 所以都叫左個玉子俾bb食, ok啦, 玉子都好難唔好食蝦天婦羅+ 炸軟殼蟹, 呢兩個係跟烏冬一齊的, 個蝦就普通, 粉比較多, 而個炸軟殼蟹盲有d咸炸墨魚仔, 普通冇咩特別今次食完真係好失望, 雖然唔算太貴, 都係大概200蚊一個, 不過真係唔值得食
壽司
壽司