2016-12-08
應該大家都唔會未聽過極尚大喜屋呢個大名,食放題大喜屋集團係品質保證!同埋呢到一定要訂位呀,walk in係好難好難有位咖!坐位比普通嘅大喜屋店舒服,有卡位嘅設計,入座安排都好快捷同暢順。有名叫極尚,食物種類同級數都比較好。首鮮嚟嘅當然係刺身啦!呢到必食油甘魚,厚切肥美。帶子甘甜新鮮大大粒,象拔蚌都有得食,好爽身鮮甜。三文魚唔使講,每一塊都勁厚切。呢到係寫幾多真係嚟足幾多,唔會比多比少,呢樣好緊要。其實我最期待嘅係佢地嘅壽司!創作卷物:鵝肝帶子,牛油果龍蝦沙律,仲有花之戀。用料十足,又唔會大舊,可以試多幾款。最中意牛油果龍蝦沙律,食落真係有龍蝦味又有啲沙律醬撈埋,味道好新奇。火炙系列試咗海鹽左口魚邊,帝皇蟹棒黃金燒,千島大蝦。一定要食左口魚邊!燒過之後配上小小蔥花,入口係即溶,仲要滿口都魚油!蟹棒size夠巨型,一口食唔哂呀。而且唔係頹麵粉個啲,加埋芝士同沙律醬好正。鵝肝手卷回本必食呀!我總共食咗三個咁多~佢唔係得小小一舊當宣傳咖,真係每個都有足足一舊鵝肝係到,食到底都有。而且唔會飯多整飽你,所以喂食妹我食足三個咁多可以!鵝肝煎過香口,而且唔會太油,配埋即整所以好脆身嘅紫菜,真係食到停5
同埋呢到一定要訂位呀,walk in係好難好難有位咖!
首鮮嚟嘅當然係刺身啦!
帶子甘甜新鮮大大粒,象拔蚌都有得食,好爽身鮮甜。
三文魚唔使講,每一塊都勁厚切。
呢到係寫幾多真係嚟足幾多,唔會比多比少,呢樣好緊要。
其實我最期待嘅係佢地嘅壽司!
創作卷物:
用料十足,又唔會大舊,可以試多幾款。
火炙系列
蟹棒size夠巨型,一口食唔哂呀。
而且唔係頹麵粉個啲,加埋芝士同沙律醬好正。
鵝肝手卷
而且唔會飯多整飽你,所以喂食妹我食足三個咁多可以!
鵝肝煎過香口,而且唔會太油,配埋即整所以好脆身嘅紫菜,真係食到停5到呀!
風味淋燒魚干
魚干上面搽咗燒汁燒,幾香口嘅。
而且燒得唔會過火,如果飲脾酒就一定要叫喇。
煙肉秋葵燒
煙肉包住秋葵嚟燒,出奇地好夾。
煙肉燒得焦香,肉汁比秋葵吸收咗,令到秋葵更香口。
而且燒得岩岩好,唔會燒到乾哂。
首爾蜜餞小八爪
八爪魚彈牙又幾入味。
仲有好多配菜,甜甜辣辣幾開胃。
雪糕有Movenpick食!
大滿足呀!食放題都係要揀有保證嘅,用料製作都唔同啲!