2020-11-20 824 瀏覽
<<Daily 豬仔尋食記🐖>>作為北區友,由細到大都會同屋企人去上水築地食嘢,可以話能夠開到10幾年有佢嘅原因,刺身個啲佢就唔係幾岀色嫁喇,但啲特別卷就真係值得試下,所以今次好想同大家推介一下幾款築地必食嘅嘢!首先,必叫嘅就一定係佢嘅火龍卷,差唔多每枱都會叫一碟!顧名思義其實即係炸蝦卷 ,不過佢呢個會係上面加大量嘅蟹籽,滿!到!瀉!🤭次次都會將剩左嘅蟹子加埋入其他飯到!好正!中間再夾住一條炸得十分之香脆嘅大蝦 🍤🍤就好似一條火龍咁!🤣🤣即係可以話佢係築地嘅招牌菜,次次黎到會二話不說點左先,每都覺得好好味🥳🥳😋第二樣係佢嘅月見牛肉石頭鍋飯 雖然我唔知咩叫月見 但係佢呢個石頭鍋飯 足料 肉多飯多汁多 (唔鍾意太鹹嘅朋友可以叫佢少汁)重點係佢仲有飯焦🤣小小飯焦真係好香口,加上呢個係普通嘅牛肉飯嘅高級版本,成個飯都好豐富🤪😋絕對值得一試再試!最後我會推薦大家試一試佢嘅香芒蟹肉pizza ,🍕呢個真係聽到都覺得好特別,唔係度度到有,就咁聽個名可能你會覺得幾樣野未必好夾,但係我同你講佢係最好食嘅Pizza ,係好意想不到咁配搭!芒果嘅酸甜 配上🧀芝士嘅濃郁口感 然
<<Daily 豬仔尋食記🐖>>

最後我會推薦大家試一試佢嘅香芒蟹肉pizza ,🍕呢個真係聽到都覺得好特別,唔係度度到有,就咁聽個名可能你會覺得幾樣野未必好夾,但係我同你講佢係最好食嘅Pizza ,係好意想不到咁配搭!芒果嘅酸甜 配上🧀芝士嘅濃郁口感 然後佢喺餅底加啲特製嘅醬料,有小小wasabi 味!簡直令到呢個Pizza升華左,就係神一般嘅境界!🤣🤣🤣🤣🥰因為真係好中意 好推薦,所用詞都誇張左啲!但真係可以試下!🥳

而其他嘢其實都幾值得試下!但如果aim食靚刺身,自己就唔係幾推薦🤪同埋拉麵都麻麻!